Bine ati venit la Cabinetul Dr. VOICU

Program de lucru: : Luni - Vineri > 8.00 - 18.00
  Contact : +4.0722.684.735

studiu de caz chirurgia sanilor

Studiu de Caz 3 – Corectie Asimetrie Mamara

E.N. – 21 ani – Corectia Asimetriei Mamare

Aceasta domnisoara de 21 de ani dorea corectia sanilor deoarece sanul stang era mai mare si avea o alta forma decat cel drept. Aceasta diferenta a observat-o in perioada de pubertate cand sanul stang a crescut mai mult decat cel drept. Acest fapt ii creea un mare disconfort si pierderea increderii in sine legata de faptul ca nu putea purta nimic fara sutien.

La examinarea sanilor am observat sanul drept cu volum si forma echilibrate in armonia corpului. Sanul stang lasat, cu exces de piele si cu areola marita de dimensiuni si orientata inferior. Volumul sanilor era aproximativ la fel, diferenta dintre ei fiind detreminata de o cantitate de piele in exces la sanul stang. Deasemenea sanul stang avea santul inframamar situat pe torace mai sus decat cel drept si deasemenea orientarea era mai lateralizata pe torace comparativ cu sanul drept.

Am decis interventia pentru corectarea acestei asimetrii: mastopexie la sanul stang.

In timpul operatiei am eliminat pielea in exces, am redus dimensiunile areolei mamare si am repozitionat glanda mamara pentru a obtine un echilibru cu sanul drept.

Domnisoara este foarte multumita de rezultatul operatiei deoarece ambii sani sunt simetrici si se poate bucura de vara si fara sutien. Fotografiile “dupa” sunt efectuate dupa 1 an de la operatie cand sanul este asezat si se observa areola mai mica in diametru, sanii situati la acelasi nivel in polul inferior si o echilibrare a armoniei sanilor.

Pentru alte studii de caz Click Aici

corectia asimetriei mamare

Comentarii

comentarii