Bine ati venit la Cabinetul Dr. VOICU

Program de lucru: : Luni - Vineri > 8.00 - 18.00
  Contact : +4.0722.684.735

studiu de caz chirurgia sanilor

Studiu de Caz 2 – Ridicarea Sanilor

M.C. – 37 ani – Ridicarea Sanilor – Mastopexie

Aceasta doamna de 37 de ani, mama a 2 copii dorea ridicarea sanilor care se lasasera in urma sarcinilor si alaptarii ultimului copil. Dupa prima alaptare sanii se mentinusera tonici dar dupa a 2-a sarcina si alaptare, si-au pierdut din volum, s-au lasat si aveau un aspect inestetic.

La examinarea sanilor am obsevat un volum redus al glandei mamare in special in polul superior al sanilor si un tonus bun al pielii. Deasemanea areolele mamare erau marite si sanii prezentau un grad avansat de lasare. Doamna a dorit numai ridicarea sanilor fara folosirea implanturilor mamare pentru o marire suplimentara.

Decizia a fost de mastopexie completa cu cicatrice in ancora.

Interventia a fost efectuata cu anestzie generala si a constat in eliminarea excesului de piele conform reperelor stabilite preoperator si micsorarea in dimensiuni a areolelor mamare. Rezultatul a fost repozitionarea glandei mamare si areolelor mamare conform valorilor care au au creeat echilibrul sanilor in armonia corpului.

Doamna este foarte multumita de rezultat deaorece sanii sunt tonici, polul superior al lor este plin si dimensiunile areolelelor mamare sunt echilibrate. Poarta aceeasi cupa a sutienului ca si inainte de operatie dar bucuria mare consta in faptul ca atunci cand se apleaca sanii nu mai cad din sutien.

Fotografiile “dupa” sunt efectuate dupa 6 luni de la operatie cand sanii s-au asezat. Se observa dimensiunea redusa a areolelor mamare si pozitionarea armonioasa a sanilor. Cicatricile sunt inca vizibile dar sunt in curs de vindecare. Vindecarea complete va fi in jur de 1 an de la operatie.

Alte studii de caz AICI

ridicarea sanilor studiu

 

Comentarii

comentarii