Bine ati venit la Cabinetul Dr. VOICU

Program de lucru: : Luni - Vineri > 8.00 - 18.00
  Contact : +4.0722.684.735

Studii de Caz

STUDII DE CAZ

 

In aceasta sectiune gasiti studii de caz ale unor doamne si domnisoare care au beneficiat de operatii de marire de sani, ridicarea sanilor si corectia asimetriei mamare.

Din motive de intimidate initialele numelor nu sunt cele reale. Toate aceste doamne si domnisoare sunt mandre de aspectul sanilor dupa efectuarea operatiei, de cresterea increderii in ele si obtinerea unei imagini a corpului mult imbunatatita.

Dupa cum veti vedea exista forme si dimensiuni diferite ale sanilor. Rezultatul final al operatiei depinde in mare masura de aspectul preoperator.

Sanii dumneavoastra pot fi asemenatori cu cei pe care ii veti vedea dar rezulatul operatiei nu inseamna ca va fi acelasi. Motivele principale tin de calitate pielii si tonusului muscular, precum si de capacitatea de vindecare personala.

asimetrie mamara caz7

C.R. – 23  ani – Corectia Asimetriei Mamare cu Implanturi Mamare Diferite

Aceasta domnisoara de 23 de ani dorea marire sanilor si corectia asimetriei mamare deoarece sanul stang era mai mare decat cel drept. Aceasta diferenta a observat-o in perioada de pubertate cand sanul stang a crescut mai mult decat cel drept. Acest fapt ii creea un mare disconfort si pierderea increderii in sine legata de faptul ca nu putea purta nimic fara sutien.

La examinarea sanilor am observat un volum redus al glandei mamare si un tonus bun al pielii iar sanul stang mai mare ca volum. Deasemenea sanul stang avea santul inframamar situat pe torace mai jos decat cel drept si orientarea era mai lateralizata pe torace comparativ cu sanul drept. Amprenta sanilor era rotunda cu mameloanele centrate pe mijlocul sanului. Circumferinta toracelui sub sani era 70 cm.

Dupa probarea sizerelor am hotarat sa folosesc implanturi rotunde cu gel siliconic coeziv, suprafata texturata, cu profil inalt, cu volumul de 350 ml pentru sanul drept si 300 ml pentru sanul stang.

In timpul operatiei am introdus implanturile in spatiul submuscular prin incizie situata in santul inframamar, inciziile fiind situate la niveluri diferite pentru a obtine o echilibrare armonioasa a sanilor.

Domisoara este foarte multumita de rezultatul operatiei deoarece ambii sani sunt simetrici si se poate bucura de vara si fara sutien. Fotografiile “dupa” sunt efectuate dupa 1 an de la operatie cand sanul este asezat si se observa sanii situati la acelasi nivel in polul inferior si o echilibrare a armoniei sanilor.

asimetrie mamara caz 6

M.R. – 37  ani – Corectia asimetriei Mamare

Aceasta doamna de 37 de ani, dorea ridicarea sanului stang pentru a corecta asimetria mamara pe care o avea din perioada de pubertate. In timpul adolescentei avusese o interventie chirurgiacala in zona toracelui si dupa aceasta a observat o dezvoltare diferita a sanilor.

La examinarea sanilor am observat sanul drept cu aspect normal si echilibrat in armonia corpului cu un tonus bun al pielii. Sanul stang era mai mare de volum cu un grad mare de lasare, tonus redus al pielii si vergeturi in zona inferioara. Deasemanea areola mamara stanga era marita. Doamna a dorit numai ridicarea sanului stang fara folosirea implanturilor mamare diferite pentru o marire suplimentara a sanilor.

Decizia a fost de mastopexie completa cu cicatrice in ancora la nivelul sanului stang.

Interventia a fost efectuata cu anestzie generala si a constat in eliminarea excesului de piele conform reperelor stabilite preoperator si micsorarea in dimensiune a areolei mamare. Rezultatul a fost repozitionarea glandei mamare si areolei mamare conform valorilor care au au creeat echilibrul cu celalat san si impreuna in armonia corpului.

Doamna este foarte multumita de rezultat deoarece sanii sunt simetrici, si dimensiunile areolelelor mamare sunt echilibrate. Bucuria mare consta in faptul ca acum poate purta sutienele pe care le doreste si poate imbraca rochii fara grija compensarii volumului sanilor.

Fotografiile “dupa” sunt efectuate dupa 6 luni de la operatie cand sanii s-au asezat. Se observa dimensiunea redusa a areolei mamare stangi si pozitionarea armonioasa si echilibrata a sanilor. Cicatricile sunt inca vizibile dar sunt in curs de vindecare. Vindecarea complete va fi in jur de 1 an de la operatie.

marire sani studiu caz 6

A.E. – 24  ani – Marirea sanilor 

Aceasta domnisoara de 24 de ani isi dorea marirea sanilor deoarece acestia nu se mai dezvoltasera din perioada de pubertate. Sutienele le cumpara cupa B cu push up pentru ca bluzele si rochiile sa poata avea un aspect placut in zona pieptului.

La examinarea sanilor am observat un volum redus al glandei mamare si un tonus bun al pielii. Amprenta sanilor era rotunda cu mameloanele centrate pe mijlocul sanului. Sanii erau orientati usor spre fata datorita unei curburi reduse a toracelui dar pozitia sanilor pe torace era lateralizata ceea ce creea un spatiu mai mare intre sani. Circumferinta toracelui sub sani era 70 cm.

Dupa probarea sizerelor am hotarat sa folosesc implanturi rotunde cu gel siliconic coeziv, suprafata texturata, cu profil inalt, cu volumul de 325 ml.

In timpul operatiei am introdus implanturile in spatiul submuscular prin incizie situata in santul inframamar.

Domisoara este foarte incantata cu rezultatul obtinut datorita formei si volumului sanilor care sunt in armonie cu restul corpului si este bucuroasa ca poate sa poarte sutiene fara push up cupa C si vara, bluze fara sutien.

studiu caz marirea sanilor 5

C.I. – 27  ani – Marirea sanilor si Corectia Asimetriei Mamare

Aceasta doamna in varsta de 27 de ani, a dorit sa isi mareasca sanii care erau inestetici din punct de vedere al formei si volumului si sanul drept era mai mic decat sanul stang. Purta la sutien cupa B si isi dorea sa poarte o cupa mai plina pentru a putea da un aspect feminin rochiilor pe care le poarta si sa poata purta sutiene sexy.

La examinarea sanilor am observat volumul redus al glandei mamare in special in polul superior al sanului. Pielea avea un tonus bun, fara vergeturi. Sanul drept era diferit de sanul stang atat din punct de vedere al volumului cat si al formei si pozitionarii pe torace. Se observa sanul drept, mai mic, situat mai sus pe torace si cu o distanta mai mica intre mamelon si santul inframamar. Sanii aveau o amprenta rotunda dar cu o pozitionare excentrica a mamelonului. Circumferinta toracelui sub nivelul sanilor era 75 cm. Areolele mamare aveau un tonus bun iar cea dreapta era situata mai jos decat cea stanga.

Dupa probarea sizerelor am hotarat folosirea unor implanturi anatomice cu gel siliconic coeziv, suprafata texturata si profil inalt, cu volumul de 320 ml deoarece diferenta de volum, fiind mica, nu recomanda folosirea implanturilor cu volume diferite, dupa cum se observa in fotografiile postoperatorii.

In timpul operatiei implanturile au fost introduse submuscular prin incizie minima in santul inframamar. Inciziile au fost efectuate la nivel diferit pentru a obtine o echilibrare a sanilor.

Doamna este foarte multumita de rezultatul operatiei deoarece polul superior al sanilor este plin si acum poate purta cupa C la sutien si deasemenea poate purta vara si bluze fara sutien. Deasemnea asimetria mamar nu mai este vizibila, ceea ce i-a crescut foarte mult incredrea in sine.

marie sani caz4

M.C. – 37  ani – Marirea sanilor

Aceasta doamna de 37 de ani, cu un copil si-a dorit intotdeauna sa aibe sanii mai mari. Aceasta deoarece sanii si-au pierdut din volum dupa sarcina si alaptare.

Examinarea sanilor a aratat o pierdere semnificativa de volum in polul superior si prezenta unor vergeturi lateral de areolele mamare. Amprenta sanilor pe torace era ovala si mameloanele situate excentric pe sani, spre polul inferior. Dupa probarea sizerelor am hotarat folosirea unor implanturi anatomice cu gel siliconic coeziv suprafata texturata, profil inalt, cu volumul de 410 ml.

La operatie implanturile au fost introduse prin santul inframamar in spatele muschiului pectoral (implant submuscular).

Doamna este foarte multumita cu rezultatul obtinut deoarece s-a umplut polul superior al sanilor si acestia au o forma echilibrata in armonia corpului. Acum poarta la sutien cupa D in conditiile in care inainte de operatie avea cupa B.

Fotografiile “dupa” sunt efectuate dupa 6 luni si dupa 1 an de la operatie. Se poate observa rezultatul alegerii optime a implantului anatomic prin prezenta mamelonului in punctual de proiectie maxima corespunzator implantului anatomic.

 

 

implant mamar studiu caz1

R.I. – 22 ani – Marirea sanilor

Aceasta domnisoara de 22 de ani isi dorea marirea sanilor deoarece acestia nu se mai dezvoltasera din perioada de pubertate. Sutienele le cumpara cupa B cu push up pentru ca bluzele si rochiile sa poata avea un aspect placut in zona pieptului.

La examinarea sanilor am observat un volum redus al glandei mamare si un tonus bun al pielii. Amprenta sanilor era rotunda cu mameloanele centrate pe mijlocul sanului. Sanii erau orientati spre fata datorita unei curburi reduse a toracelui. Circumferinta toracelui sub sani era 70 cm.

Dupa probarea sizerelor am hotarat sa folosesc implanturi rotunde cu gel siliconic coeziv, suprafata texturata, cu profil inalt, cu volumul de 280 ml.

In timpul operatiei am introdus implanturile in spatiul submuscular prin incizie situata in santul inframamar.

Domisoara este foarte incantata cu rezultatul obtinut datorita formei si volumului sanilor care sunt in armonie cu restul corpului si este bucuroasa ca poate sa poarte sutiene fara push up cupa B sau de la unii producatori chiar cupa C.

asimetrie mamara caz2

E.N. – 21 ani – Corectia Asimetriei Mamare

Aceasta domnisoara de 21 de ani dorea corectia sanilor deoarece sanul stang era mai mare si avea o alta forma decat cel drept. Aceasta diferenta a observat-o in perioada de pubertate cand sanul stang a crescut mai mult decat cel drept. Acest fapt ii creea un mare disconfort si pierderea increderii in sine legata de faptul ca nu putea purta nimic fara sutien.

La examinarea sanilor am observat sanul drept cu volum si forma echilibrate in armonia corpului. Sanul stang lasat, cu exces de piele si cu areola marita de dimensiuni si orientata inferior. Volumul sanilor era aproximativ la fel, diferenta dintre ei fiind detreminata de o cantitate de piele in exces la sanul stang. Deasemenea sanul stang avea santul inframamar situat pe torace mai sus decat cel drept si deasemenea orientarea era mai lateralizata pe torace comparativ cu sanul drept.

Am decis interventia pentru corectarea acestei asimetrii: mastopexie la sanul stang.

In timpul operatiei am eliminat pielea in exces, am redus dimensiunile areolei mamare si am repozitionat glanda mamara pentru a obtine un echilibru cu sanul drept.

Domnisoara este foarte multumita de rezultatul operatiei deoarece ambii sani sunt simetrici si se poate bucura de vara si fara sutien. Fotografiile “dupa” sunt efectuate dupa 1 an de la operatie cand sanul este asezat si se observa areola mai mica in diametru, sanii situati la acelasi nivel in polul inferior si o echilibrare a armoniei sanilor.

ridicarea sanilor studiu

M.C. – 37 ani – Ridicarea Sanilor – Mastopexie

Aceasta doamna de 37 de ani, mama a 2 copii dorea ridicarea sanilor care se lasasera in urma sarcinilor si alaptarii ultimului copil. Dupa prima alaptare sanii se mentinusera tonici dar dupa a 2-a sarcina si alaptare, si-au pierdut din volum, s-au lasat si aveau un aspect inestetic.

La examinarea sanilor am obsevat un volum redus al glandei mamare in special in polul superior al sanilor si un tonus bun al pielii. Deasemanea areolele mamare erau marite si sanii prezentau un grad avansat de lasare. Doamna a dorit numai ridicarea sanilor fara folosirea implanturilor mamare pentru o marire suplimentara.

Decizia a fost de mastopexie completa cu cicatrice in ancora.

Interventia a fost efectuata cu anestzie generala si a constat in eliminarea excesului de piele conform reperelor stabilite preoperator si micsorarea in dimensiuni a areolelor mamare. Rezultatul a fost repozitionarea glandei mamare si areolelor mamare conform valorilor care au au creeat echilibrul sanilor in armonia corpului.

Doamna este foarte multumita de rezultat deaorece sanii sunt tonici, polul superior al lor este plin si dimensiunile areolelelor mamare sunt echilibrate. Poarta aceeasi cupa a sutienului ca si inainte de operatie dar bucuria mare consta in faptul ca atunci cand se apleaca sanii nu mai cad din sutien.

Fotografiile “dupa” sunt efectuate dupa 6 luni de la operatie cand sanii s-au asezat. Se observa dimensiunea redusa a areolelor mamare si pozitionarea armonioasa a sanilor. Cicatricile sunt inca vizibile dar sunt in curs de vindecare. Vindecarea complete va fi in jur de 1 an de la operatie.

 

ridicarea sanilor studiu6

A.V. – 23 ani – Ridicarea Sanilor

Aceasta domnisoara de 23 de ani isi dorea corectia sanilor din 2 motive: sanii erau lasati cu areole marite si sanul drept era mai mare decat celalalt. In timpul adolescentei sanii fusesera mai mari si plini, dar in urma unei diete si pierderii in greutate ajunsesera la acest aspect. Domnisoara nu era afectata de volumul actual al sanilor ci de forma si aspectul lor.

La examinarea sanilor am observat o reducere a volumului glandular in special in polul superior al sanilor cu o piele tonica, fara vergeturi, areole marite si in dezechilibru cu sanii. Deasemenea, sanul drept cu un exces de volum minim. Distanta semnificativa intre sani era datorata pozitionarii lor lateral pe torace.

Interventia chirurgicala recomandata si efectuata a fost mastopexie completa cu cicatrice in ancora.

In timpul operatiei a fost eliminat excesul de piele conform reperelor stabilite preoperator, a fost redus diametrul areolelelor mamare, care au fost repozitionate impreuna cu glanda mamara, pentru a obtine o tonicitate crescuta a sanilor.

Domnisoara este foarte multumita cu rezultatul obtinut, acum sanii avand un aspect tonic, situati pe torace in armonie cu restul corpului si areolele echilibrate in armonia sanilor. Fotografiile “dupa” sunt efectuate la 3 luni de la operatie. Sanii sunt inca in proces de aranjare iar cicatricile rosii sunt normale pentru aceasta perioada trecuta de la operatie. In timp, acestea se vor ameliora ca aspect dar aceasta dureaza in jur de un an postoperator.

 

marirea sanilor caz5

B.N. – 34 ani – Marirea Sanilor

Aceasta doamna in varsta de 34 de ani, mama a 3 copii a dorit sa isi mareasca sanii care si-au pierdut din volum in urma sarcinilor si alaptarii. Purta la sutien cupa B si isi dorea o cupa mai plina pentru a putea da un aspect feminin bluzelor si rochiilor pe care le poarta.

La examinarea sanilor am observat reducerea volumului glandei mamare in special in polul superior al sanului. Pielea avea un tonus redus dar fara vergeturi. Sanii aveau o amprenta rotunada si circumferinta toracelui sub nivelul sanilor era 75 cm. Areolele mamare aveau si ele un tonus redus al pielii cu posibilitatea maririi in urma interventiei, ceea ce s-a si intamplat. Sanii prezentau un usor grad de lasare, dar areolele erau situate deasupra santurilor inframamare, situatie care nu recomanda operatia de ridicare a sanilor, ridicarea acestora putand fi realizata prin folosirea implanturilor corespunzatoare.

Dupa probarea sizerelor am hotarat folosirea unor implanturi rotunde cu gel siliconic coeziv, suprafata texturata si profil inalt, cu volumul de 325 ml. Recomandarea mea de a reduce diametrul areolelelor nu a fost acceptata prin motivarea faptului ca prefera areole mai mari decat cicatrici pe sani.

In timpul operatiei implanturile au fost introduse submuscular prin incizie minima in santul inframamar. Aceasta solutie a fost aleasa pentru a permite umplerea polului superior al sanului si ridicarea polului inferior astfel incat sanul sa capete un aspect armonios.

Doamna este foarte multumita de rezultatul operatiei deoarece polul superior al sanilor este plin si acum poate purta cupa C la sutien si deasemenea poate purta vara bluze fara sutien.

Fotografiile “dupa” sunt efectuate dupa 6 luni de la operatie, cand sanii sunt asezati si capata un aspect echilibrat in armonia corpului.