Bine ati venit la Cabinetul Dr. VOICU

Program de lucru: : Luni - Vineri > 8.00 - 18.00
  Contact : +4.0722.684.735

Operatii de Rinoplastie

Ce trebuie să ştiţi despre rinoplastie

Indiferent dacă sunteți nemulțumiti de nasul dumneavoastră de când vă știți sau dacă aveți dificultăți de respirație, rinoplastia sau remodelarea nasului poate reprezenta soluția potrivită pentru dumneavoastră.

Rinoplastia poate modifica multe aspecte legate de nasul dumneavoastră, printre care mărimea acestuia (în raport cu faţa), lăţimea sa la nivelul porţiunii dorsale, precum şi profilul nasului (prin diminuarea cocoaşelor).

De asemenea, rinoplastia poate remodela vârful nasului, poate îmbunătăţi aspectul nărilor prea mari sau prea late şi poate corecta asimetria nazală. Din punct de vedere funcţional, rinoplastia poate corecta anumite dificultăţi de respiraţie, precum cele cauzate de deviaţia de sept. Aici veţi găsi tot ceea ce trebuie să cunoaşteţi despre rinoplastie.

Evaluarea nasului

Dacă aţi luat decizia de a face o rinoplastie, primul pas este evaluarea nasului dumneavoastră împreună cu Dr. Voicu. În cursul acestei consultaţii veţi discuta despre aşteptările pe care le aveţi, pentru a fi siguri că sunt realiste.

Dr. Voicu vă va arăta fotografii cu alţi pacienţi cu forme similare ale nasului, care vă pot ajuta şi mai mult să înţelegeţi care sunt rezultatele posibile. Dacă aţi optat pentru rinoplastie, este posibil să fie necesar să aveţi în vedere şi alte proceduri faciale pentru obţinerea unui echilibru şi a unei bune proporţii. De exemplu, după rinoplastie, se poate efectua de asemenea o augumentare a bărbiei cu fillere injectabile.

Tipuri de rinoplastie

Rinoplastia este o intervenție chirurgicală estetică pentru remodelarea nasului. Există mai multe tipuri de rinoplastie:

Rinoplastia deschisă. Pentru remodelarea majoră a nasului, inciziile se practică în puntea verticală care separă nările. Această porţiune de piele se numeşte columela. Pielea şi ţesutul moale sunt ridicate de pe structurile de sub pielea nasului astfel încât chirurgul să poată vedea anatomia nazală.

Rinoplastia închisă. Pentru remodelarea minoră se practică inciziile în interiorul nasului. Pielea de pe nas este separată de structura osoasă şi de pe cartilaje si aceste structuri sunt rearanjate pentru a se obţine noua formă dorită.

Rinoplastia secundară. Denumită de asemenea rinoplastie de revizuire, acest tip de rinoplastie este efectuat pentru a corecta problemele care persită sau care apar ulterior unei rinoplastii primare.

Rinoplastia nechirurgicală pe bază de fillere. Aceasta implică utilizarea de fillere injectabile pentru umplerea cavităţilor, pentru netezirea unghiurilor ascuţite sau pentru modificarea unghiului vârfului nasului şi are drept scop restabilirea simetriei şi obţinerea unui nas mai mic şi mai atrăgător. Rezultatele nu sunt permanente.

Procedura rinoplastiei

Rinoplastia se efectueaza cu anestezie generala intr-o clinica acreditata si necesita 1 noapte de internare. Durata exactă a procedurii depinde de tipul rinoplastie realizat. De exemplu, o rinoplastie primară durează 1-2 ore, în timp ce o rinoplastie de revizuire poate dura mai mult.

Procedura consta in abordarea tehnicii inchise sau deschise in functie de ce anume trebuie modificat la nas, remodelarea structurilor cartilaginoase si osoase ale nasului si inchiderea inciziilor efectuate. Dupa aceea se aplica pe dosul nasului o atela conformatoare si in interiorul nasului pansamente nazale care vor fi mentinute 24 de ore.

 

Recuperarea în urma rinoplastiei

Probabil că veți fi nerăbdători să vă vedeți noul dumneavoastră nas, însă, după o rinoplastie, răbdarea este esențială. Rezultatele complete nu sunt vizibile imediat, fiind posibil să fie nevoie să treacă până la un an pentru a putea să vedeţi aceste rezultate.

În cursul primelor 24 de ore nu puteţi respira deloc pe nas din cauza inflamării si a pansamentelor nazale. Poate exista un anumit grad de disconfort, care de obicei este controlat cu ajutorul analgezicelor. Majoritatea persoanelor care sunt supuse unei rinoplastii pot întrerupe medicaţia analgezică după 48 de ore.

Dr. Voicu vă poate recomanda de asemenea să aplicaţi comprese reci pe nas si pe pleoape pentru a reduce inflamarea. Este important ca, în cursul primei săptămâni după rinoplastie, să evitaţi orice traumă la nivelul nasului. După rinoplastie nu aveţi voie să vă suflaţi nasul. Acest lucru poate să fie greu, întrucât puteţi avea senzaţia de nas înfundat. În acest caz, pot fi utile decongestionantele nazale.

Atela conformatoare este îndepărtate după aproximativ 8-9 zile. Nasul va fi în continuare inflamat. După 2 luni de la intervenţia chirurgicală, aproximativ 75% din inflamaţie dispare. În ceea ce priveşte inflamaţia rămasă, retragerea acesteia poate dura până la un an.

Lentilele de contact sunt permise imediat după operaţia la nas, însă ochelarii care se sprijină pe nas sunt interzişi primele 4 saptamani sau pot fi purtati cu intermitenta in functie de tipul interventiei. Dr. Voicu va va recomanda varianta optima in cazul dumneavostra.

După rinoplastie, este indicat să dormiţi pe spate primele 2-3 saptamani pentru a evita orice presiune asupra nasului în cursul recuperării. Majoritatea pacienţilor pot reveni la serviciu în 7-10 zile de la intervenţia chirurgicală. Aceasta depinde însă de profesia dumneavoastră.

Aceasta prezentare are un caracter informativ si nu poate inlocui o consultatie personalizata.