Bine ati venit la Cabinetul Dr. VOICU

Program de lucru: : Luni - Vineri > 8.00 - 18.00
  Contact : +4.0722.684.735

Operatii de Ridicarea a Sanilor

Ridicarea sânilor (mastopexia) reprezintă o procedură comună de îmbunătăţire a aspectului sânilor, care constă în ridicarea şi în remodelarea sânilor căzuţi. Ridicarea sânilor poate fi efectuată cu sau fără augumentare cu implanturi mamare, în funcţie de configuraţia corpului dumneavoastră şi de obiectivele urmărite.

În general, femeile optează pentru intervenţia chirurgicală de ridicare a sânilor pentru a reveni la aspectul lor tineresc, afectat de îmbătrânire sau de graviditate, care au determinat lăsarea acestora precum şi pierderea semnificativă în greutate poate conduce de asemenea la lăsarea sânilor şi la apariţia vergeturilor. Ridicarea sanilor poate fi de folos în aceste situaţii. În anumite cazuri, ridicarea sânilor este asociată cu intervenţia chirurgicală pentru tratarea sânilor tuberoşi, o anomalie congenitală caracterizată prin sâni lungi şi înguşti şi piele întinsă între areole şi baza sânilor.

În anumite cazuri, pacienta care este supusă unei augumentări mamare poate solicita şi ridicarea sânilor, pentru a obţine un rezultat pe deplin satisfăcător

Consultul iniţial

În cursul vizitei iniţiale, Dr. Voicu vă va măsura sânii în poziţie verticală în picioare. Veţi discuta despre rezultatele pe care le urmăriţi în urma acestei proceduri chirurgicale, inclusiv despre dimensiunea şi forma sânilor şi poziţia mameloanelor. Dr. Voicu vă poate explica dacă această intervenţie de ridicare a sânilor poate fi asociată cu o procedură de augumentare prin implanturi mamare.

Cum se efectuează intervenţia de ridicare a sânilor?

Procedura chirurgicală de ridicare a sânilor se efectueaza cu anestezie generală (cu adormire), intr-o clinica acreditata si necesita 1 noapte de spitalizare. Durata procedurii se încadrează, în mod normal, între două ore şi trei ore şi jumătate.

Numărul şi dimensiunea inciziilor depind de gradul necesar de ridicare al sânilor. Cu cât gradul necesar de ridicare este mai mare, cu atât este mai probabil ca inciziile să fie mai mari. Una dintre tehnicile chirurgicale aplicate în cazul ridicării sânilor implică trei incizii în formă de ancoră („incizie sub formă de ancoră”), una situata in jurul areolei mamare, una verticala de la areola la santul inframamar si una in santul inframamar. Cu toate acestea, pentru alte paciente pot fi adecvate alte tehnici de incizie. „Liftingul de tip lollipop” (ridicarea sânilor cu incizie verticală) implică o incizie în jurul areolei şi o altă incizie verticală, de la areolă la santul inframamar. În cadrul unui „lifting de tip donut” (incizie de tip gogoaşă), chirurgul practică o incizie în jurul perimetrului areolei.

„Liftingul ascendent” implică o incizie care este practicată chiar de-a lungul jumătăţii superioare a areolei şi, în general, este efectuat împreună cu o augumentare mamară.

Alegerea tehnicii de ridicare a sânilor trebuie să ia în considerare gradul de lăsare a sânilor şi trebuie să aibă loc numai după o consultare detaliată cu Dr. Voicu.

Ridicarea sânilor cu implanturi

În cazul în care în timpul intervenţiei chirurgicale vi se adaugă implanturi mamare, acestea pot fi amplasate:

  • exact în spatele glanei mamare (poziţie subglandulară)
  • în spatele  muşchiului pectoral  (poziţie parţial submusculară).

După intervenţia chirurgicală de ridicare a sânilor

Având în vedere că pielea este eliminată şi ţesutul deplasat, sânii vor prezenta echimoze, vor fi inflamaţi şi dureroşi la atingere după această intervenţie chirurgicală. Va fi necesar ca, timp de câteva zile, să purtaţi bandaje sau o bustiera chirurgicala. Este posibil să simţiţi durere, însă aceasta poate fi tratată cu medicamentele prescrise postoperator. După îndepărtarea bandajelor dupa 7 zile de la operatie veti continua sa purtati bustierul de sustinere inca 5 saptamani. În general, firele se scot dupa 2 săptămâni de la procedură.

Ridicarea greutăţilor mari sau eforturile intense trebuie evitate întrucât ar putea cauza tumefierea sânilor. În general, puteţi să vă reluaţi activitatea cotidiana după 2-3 zile, iar după cateva sapatamani veţi putea reveni la stilul dumneavoastră de viaţă normal. Este posibil ca, temporar, mameloanele să îşi piardă sensibilitatea, însă aceasta revine în general pe măsură ce sânii dumneavoastră se vindecă. Capacitatea de alăptare rămâne intactă după majoritatea intervenţiilor chirurgicale de ridicare a sânilor întrucât în timpul procedurii ţesutul glandular si canalelel galactofore nu sunt afectate.

Îmbunătăţirea formei sânilor poate determina o creştere a încrederii în sine şi poate schimba modul în care sunteţi percepută de celelalte persoane.

De asemenea, procedura nu schimbă permanent forma şi fermitatea sânilor dumneavoastră. Cu trecerea timpului, vă puteţi aştepta ca efectele îmbătrânirii şi ale gravităţii să se producă în continuare. În aceste cazuri, este posibil să aveţi nevoie de o intervenţie chirurgicală de rectificare. Cele mai bune candidate pentru această operaţie estetică sunt femeile stabile din punct de vedere emoţional, care au aşteptări realiste şi care înţeleg în totalitate procedura.

Aceasta prezentare are un caracter informativ si nu poate inlocui o consultatie personalizata