Bine ati venit la Cabinetul Dr. VOICU

Program de lucru: : Luni - Vineri > 8.00 - 18.00
  Contact : +4.0722.684.735

Operatii de Marire a Sanilor

Augumentarea mamară este un tip de intervenţie chirurgicală estetică ce se efectuează pentru îmbunătăţirea aspectului liniei bustului la femei. Aceasta implică introducerea unor implanturi sub glanda mamară sau sub muschiul pectoral pentru a adăuga volum şi pentru a obţine o formă mai bine definită.

Femeile optează pentru chirurgia sânilor dintr-o varietate de motive. De exemplu, unele dintre ele doresc să mărească volumul sânilor naturali mici, în timp ce altele urmăresc corectarea sânilor disproporţionaţi sau refacerea lor in urma unei sarcini si alaptarii.

Consultaţie

Dacă doriţi o intervenţie chirurgicală pentru augumentarea sânilor, primul pas este programarea unei consultatii la Dr. Voicu. În timpul acestei consultaţii, Dr. Voicu vă va examina şi vă va asculta cu atenţie pentru a şti care sunt rezultatele pe care le urmăriţi astfel incat sa va poata recomanda varianta optima pentru a obtine aspectul pe care îl doriţi.

Tipuri de implanturi mamare, marimi si forme

În cazul în care optaţi pentru această intervenţie chirurgicală, una dintre primele întrebări pe care va trebui să vi le puneţi va fi legată de tipul de implant care vi se potriveşte. Totuşi, nu va fi nevoie să decideţi singură. Dr. Voicu vă va ajuta să alegeţi cel mai potrivit tip de implant pentru dumneavoastră, în funcţie de conformaţia corpului şi de rezultatele pe care le urmăriţi.

Dr. Voicu foloseste in activitatea sa implanturi mamare umplute cu gel siliconic coeziv. O caracteristica importanta a acestui gel este aceea ca nu curge. Majoritatea persoanelor considera că implanturile mamare cu gel siliconic dau o senzaţie mai naturală la atingere.

Impreuna cu Dr. Voicu veti alege forma si marimea implanturilor in functie de caracetristicile personale ale dumneavostra (torace, forma sanilor, pozitionarea areolei mamare). Veti proba cateva sizer-e (proteze externe pentru stabilirea volumului implantelor). Acestea sunt personalizate pentru diversele dimensiuni ale implantelor. Sizer-ele se introduc in bustier si va veti putea privi în fața unei oglinzi pentru a vedea creșterea preconizată a volumului. Selecția finală a implantului se face în funcție de măsurătorile anatomice

În afara faptului că implanturile sunt disponibile în mărimi diferite, acestea au şi forme diferite. Anumite implanturi au formă anatomica (forma de pară) pentru un aspect cât mai natural, în timp ce altele au o formă rotundă pentru a conferi mai mult volum părţii superioare a sânilor. Şi de această dată, Dr. Voicu vă va ajuta să alegeţi forma potrivită pentru a obţine aspectul pe care îl doriţi.

Poziţionarea implanturilor mamare

Cele trei opţiuni principale de poziţionare a implanturilor mamare sunt:

  • subglandular sau deasupra muşchilor pectorali – în acest caz, implanturile sunt situate în spatele ţesutului mamar, însă în faţa muşchilor pectorali;
  • parţial submuscular sau parţial în spatele muşchilor – în acest caz, chirurgul introduce implanturile în spatele ţesutului mamar şi parţial sub muşchi;
  • complet submuscular sau complet în spatele muşchilor – în acest caz, implanturile sunt poziţionate în totalitate sub ţesutul mamar şi sub muşchi.

 

Ca şi în cazul oricărei alte decizii din cadrul procedurii de augumentare a sânilor, locul de poziţionare a implanturilor va fi ales împreună cu Dr. Voicu  în funcţie de caracteristicile proprii ale corpului dumneavoastră şi de rezultatele urmărite.

Opţiuni de incizare

În vederea intervenţiei chirurgicale de augumentare mamară, chirurgul trebuie să practice anumite incizii la nivelul pielii. Aceste incizii pot fi de dimensiuni relativ mici şi pot fi practicate în locuri puţin vizibile, astfel încât acestea vor fi aproape insesizabile. Inciziile pentru implanturile mamare pot fi practicate în unul dintre următoarele doua locuri:

  • sub sân (incizie inframamară) – aceste incizii sunt plasate de-a lungul faldurilor naturale ale pielii, în locul în care baza sânilor dumneavoastră se întâlneşte cu zona pectorală.
  • în jurul mamelonului (incizie periareolară) – practicată cu atenţie de-a lungul marginilor areolelor, aceste incizii sunt în general insesizabile după vindecare.

 

Locul cel mai bun de incizare în cazul dumneavoastră depinde de mai mulţi factori, printre care se numără şi tipul de implant pentru care aţi optat.

Cum se efectuează augumentarea mamară?

 

Operatia de marire a sanilor se efectueaza cu anestezie generala intr-o clinica acreditata si necesita 1 noapte de internare. Interventia dureaza 1-3 ore în funcţie de natura şi de complexitatea acesteia, precum şi în funcţie de aspectul dacă aceasta este sau nu este efectuată ca procedură de sine‑stătătoare sau în asociere cu alte intervenţii chirurgicale.

 

 

Ridicarea sanilor combinata cu augumentarea mamară

Dr. Voicu vă poate recomanda să efectuaţi în cadrul aceleaşi proceduri atât un lifting mamar, cât şi o augumentare mamară. Aceasta ajută la tratarea sânilor căzuţi (ptoza mamară) care pot fi rezultatul modificărilor corporale după sarcină, al pierderii în greutate sau al vârstei înaintate. Această procedură combinată presupune refacerea formei ţesutului mamar, întinderea şi ridicarea pielii de pe sâni şi introducerea unui implant.

 

Recuperarea în urma intervenţiei de augumentare mamară. La ce trebuie să vă aşteptaţi?

Perioada de recuperare în urma intervenţiei chirurgicale de augmentare mamară începe imediat după ce părăsiţi sala de operaţii. Durata exactă a acestei recuperări variază în funcţie de atitudinea dumneavoastră, de tipul de augumentare mamară efectuat, precum şi de aspectul dacă aceasta a fost efectuată ca procedură de sine-stătătoare sau în combinaţie cu un alt tip de procedură, precum liftingul mamar sau o altă intervenţie. Experienţa recuperării este unică, însă există anumite aspecte generale care sunt aplicabile fiecărei persoane.

În prezent, greaţa nu mai este un simptom frecvent, chiar dacă intervenţia chirurgicală la care aţi fost supusă a fost efectuată sub anestezie generală. Dacă este necesar, există medicamente pentru eliminarea senzaţiei de greaţă postoperatorie.

În timpul intervenţiei chirurgicale de augumentare mamară, pielea şi ţesutul de pe sâni sunt întinse şi separate, iar implanturile sunt introduse prin inciziile practicate. Ca urmare a acestor operaţiuni, durerea şi edemele sunt simptome relative universale după augumentarea mamară cu ajutorul implanturilor mamare. Cu toate acestea, ele pot fi controlate în general cu ajutorul medicaţiei analgezice şi al aplicarii de gheaţă pe sani.

Edemele sunt maxime după 48 de ore de la operaţie, iar ulterior se retrag. Pentru reducerea edemului vor fi utilizate sutienele de susţinere pe care le veti avea puse cand parasiti sala de operatii.

Durerea este în general tratată cu analgezice. De asemenea, pot fi utile şi anumite medicamente eliberate fără prescripţie medicală. Dr. Voicu va va prescrie antibiotice si alte medicamente recomandate după augumentarea sânilor, precum si ce anume sa faceti pentru o recuperare rapida. De asemenea, este posibil ca postoperator să experimentaţi o lipsă de sensibilitate în zona areolară, însă acest simptom se remite pe măsură ce sânii dumneavoastră se vindecă.

În primele zile după intervenţia chirurgicală de augumentare a sânilor, trebuie să dormiţi pe spate, cu partea superioară a spatelui şi cu capul în poziţie ridicată. Evitaţi să ridicaţi greutăţi mari sau să faceţi mişcări solicitante. Este important să începeţi să mergeţi imediat ce puteţi face acest lucru.

În general, puteţi să vă reluaţi activitatea cotidiana dupa 2-3 zile, iar după 1-2 săptămâni veţi putea reveni la stilul dumneavoastră de viaţă normal. Dr. Voicu vă va explica ce puteţi şi ce nu puteţi face după externare. Urmând sfaturile medicului, veţi reduce riscul de apariţie a complicaţiilor asociate cu augumentarea mamară.

Este posibil să apară cicatrici după augumentarea mamară, însă aceste sunt de regulă mici şi insesizabile. Obiectivul chirurgului dumneavoastră este ca aceste cicatrici să fie cât mai mici şi cât mai puţin vizibile.

Este nevoie de timp pentru ca edemele să dispară sau ca sânii să se stabilizeze. Aceştia pot să rămână ridicaţi în zona pectorală mai multe săptămâni. Rezultatele complete ale augumentării mamare nu vor fi vizibile decât peste câteva luni.

Aceasta prezentare are un caracter informativ si nu poate inlocui o consultatie personalizata.