Bine ati venit la Cabinetul Dr. VOICU

Program de lucru: : Luni - Vineri > 8.00 - 18.00
  Contact : +4.0722.684.735

Ginecomastie

Ginecomastia

Aceasta afectiune se refera la cresterea volumului „pieptului” la barbat. In timpul puberatatii este normal ca glanda mamara sa se dezvolte sub actiunea schimbarilor hormonale. Revenind apoi la normal. In unele cazuri aceste modificari nu isi revin producand aspecte inestetice neplacute si afectare psihosociala. Deasemenea aceasta afectiune poate fi secundara unor medicamente sau boli. Daca aspectul tau privindu-te in oglinda nu este unul satisfacator din punct de vedere estetic la nivelul pieptului prin existenta unei dezvoltari excessive a glandelor mamare esti un bun candidat pentru operatie de corectare a ginecomastiei.
Ce face operatia? Reduce volumul „sanilor” pentru a se obtine un aspect masculin

Durata operatiei : 2-4 ore

Revenirea postoperatorie : se va purta o vesta elastica 6 saptamani postopertor; firele se scot dupa 12-14 zile; exercitiile fizice contraindicate 4 saptamani.

Reintegrare sociala :3-4 zile

Ginecomastia afecteaza din punct de vedere psihosocial. In special in zilele de vara cand se poarta tinuta mai lajera sau la plaja acest aspect poate fi unul care sa puna persoanele respective in situatia de a se feri. Interventia consta in eliminarea excesului de glanda mamara, grasime si/sau piele prin tehnici diferite in functie de tipul afectiunii. Postoperator se aplica bandaj elastic compresiv si vesta elastica.

Aceasta prezentare are un caracter informativ si nu poate inlocui o consultatie personalizata