Bine ati venit la Cabinetul Dr. VOICU

Program de lucru: : Luni - Vineri > 8.00 - 18.00
  Contact : +4.0722.684.735

Circumcizie

Circumcizia

Aceasta interventie este o metoda cunoscuta si practicata atat din motive religioase, cosmetice dar si medicale (pentru rezolvarea fimozei). Fimoza afecteaza baietii, pana la 8 luni fiind fizilologica. Exista situatii in care se mentine sau apare din diverse motive si la adult. Consta intr-un inel fibros care impiedica decalotarea completa a penisului creand o stare de discomfort si conditiile aparitiei infectiei sub pielea preputului.

Ce face circumcizia?

Aceasta interventie elimina o parte din pielea preputului permitand decalotarea. Interventia se efectueaza cu anestezie locala si consta in excizarea circular a unei zone din pielea preputului care contine inelul fibros. Marginile libere se sutureaza sub baza glandului. Interventia dureaza 1-2 ore in functie de gradul fomozei (daca este cazul) sau de complexitatea interventiei.

Revenirea postoperatorie.

Revenirea postoperatorie incepe imediat ce ati parasite sala de operatii. Pansamentul va fi unul circular in jurul zonei operate. Aceasta zona va prezenta edeme – umflare care se remite dupa 2 zile. Firele se scot dupa 7 zile, unele din ele cazand singure in aceasta perioada.
Dupa 2-3 zile pot fi reluate activitatile cotidiene. Dupa operatie se recomanda repaus fizic (sala, sport, inot ) 2 saptamani si repaus sexual 3 saptamani.
Cicatricea formata in jurul preputului va deveni supla in 3-4 luni.

Aceasta prezentare are un caracter informativ si nu poate inlocui o consultatie personalizata