Bine ati venit la Cabinetul Dr. VOICU

Program de lucru: : Luni - Vineri > 8.00 - 18.00
  Contact : +4.0722.684.735

Blefaroplastia

Chirurgia estetică a pleoapelor – blefaroplastia

Chirurgia estetică a pleoapelor (blefaroplastia sau liftingul pleoapelor) este o intervenţie chirurgicală estetică ce se bucură de popularitate şi are drept scop eliminarea pielii, a grăsimii sau a masei musculare în exces de pe pleopele inferioare sau superioare căzute. Blefaroplastia îmbunătăţeşte aspectul pungilor de sub ochi, a pleopelor superioare înfundate sau a genelor căzute care afectează vederea. Prin această intervenţie poate fi tratată şi o afecţiune medicală numită ptoză (pleoapa cazută), cauzată de o lipsă de tonifiere musculară sau de distrugerea nervilor. Ptoza determină căderea pleopelor foarte jos, conducâd în cele din urmă la blocarea vederii.

Blefaroplastia tratează pleoapele căzute, însă nu şi sprâncenele lăsate sau ridurile. Pentru a îmbunătăţi aspectul sprâncenelor căzute, laba gâştei sau aspectul de faţă lăsată, blefaroplastia se efectuează în mod frecvent în asociere cu o altă intervenţie chirurgicală, precum ridicarea sprâncenelor sau folosirea substantelor injectabile pentru corectia ridurilor.

Pentru ce motive trebuie aleasă blefaroplastia?

Odată cu trecerea timpului, în zona ochilor se formează piele în exces, aceasta pierzându-şi, în plus, elasticitatea. Sub piele se poate acumula ţesut gras. Ochii pot părea „mai bâtrâni” întrucât aceste procese caracteristice îmbătrânirii determină ca ochii să apară obosiţi, ridaţi sau umflaţi. Chiar şi în cazul în care aveţi grijă în mod corespunzător de pielea şi de ochii dumneavoastră, ochii umflaţi şi pleoapele lăsate nu pot fi întotdeauna evitate. Factorii genetici şi metabolismul pot cauza apariţia acestor efecte ale îmbătrânirii chiar şi la persoanele tinere. Chirurgia plastică poate readuce aspectul tânăr şi proaspăt al ochilor dumneavoastră.

Procedura blefaroplastiei

Chirurgul va practica inciziile de-a lungul pliului pleoapei superioare şi, eventual, de-a lungul marginii inferioare externe a pleoapei. Aceste incizii ajung adeseori până la colţurile externe ale ochilor. Chirurgul separă apoi teşutul gras şi muşchii de piele pentru a putea elimina pielea, grăsimea sau muşchii în exces.

Chirurgia estetică a pleoapelor se efectuează în cele mai frecvente cazuri sub anestezie locală – în timpul căreia pacientul este sedat, amorţit, dar treaz — într-o clinica medicala acreditata. Se poate utiliza şi anestezia generală (şi anume, atunci când pacientul este adormit).

În funcţie de complexitatea procedurii, intervenţia chirurgicală durează maximum 3 ore. În general, pacienţii se întorc acasă după câteva ore de la intervenţia chirurgicală iar in cazul anesteziei generale dupa 1 noapte de sinternare in clinica.

După blefaroplastie

Este posibil ca după această intervenţie chirurgicală, ochii dumneavoastră să fie lubrifiaţi şi acoperiţi cu bandaje. În cursul perioadei de recuperare, medicamentele analgezice orale vă vor ajuta să gestionaţi senzaţia de durere şi disconfortul rezultat. Informaţi imediat medicul despre orice senzaţie de durere pe care nu o puteţi trata.

Veţi primi o listă de instrucţiuni pe care trebuie să le urmaţi câteva zile, printre care:

  • modul corect de curăţare al ochilor
  • utilizarea compreselor reci
  • utilizarea unor picături de ochi lubrifiante
  • poziţia ridicată a capului
  • interzicerea aplicării machiajului
  • interzicerea utilizării lentilelor de contact.

 

Firele sunt scoase la aproximativ o săptămână după operaţie. După aceea, inflamaţiile şi echimozele dispar treptat. Timp de câteva săptmâni, va fi necesar să purtaţi ochelari de soare şi să utilizaţi loţiuni cu factor de protecţie împotriva soarelui.

Activităţile normale pot fi reluate după aproximativ 10 zile, însă activităţile solicitante precum ridicarea greutăţilor, aplecarea şi exerciţiile fizice pot fi reluate de abia peste trei săptămâni.

Aceasta prezentare are un caracter informativ si nu poate inlocui o consultatie personalizata