Bine ati venit la Cabinetul Dr. VOICU

Program de lucru: : Luni - Vineri > 8.00 - 18.00
  Contact : +4.0722.684.735

recuperarea dupa marirea sanilor

Trei trucuri pentru o recuperare rapida dupa marirea sanilor

Recuperarea în urma maririi sanilor cu implanturi, înseamnă exact acest lucru: recuperarea dumneavoastră.
Asta înseamnă că experienţa prin care veţi trece depinde de foarte mulţi factori personali, inclusiv gradul dumneavoastră de rezistenţă şi dacă marirea sanilor a fost efectuată ca procedură de sine-stătătoare sau împreună cu altă procedură, precum ridicarea sânilor (mastopexie).
Experienţa recuperării este unică, însă există anumite aspecte generale care sunt aplicabile fiecărei persoane: veti simti o presiune mare pe torace, va vor durea muschii abdominali cand va ridicati din pat si puteti simti sanii foarte mari.

Pentru a avea o recuperare rapida cu disconfort redus urmati aceste informatii cu care pacientele mele au fost foarte multumite si au avut o recuperare facila.

1. Tineti gheata pe sani primele 2 zile dupa operatie pentru a reduce durerea. Recomandrea mea este sa luati de la supermarket 2 pungi cu legume congelate: mazare sau porumb deoarece sunt mai maleabile.Aplicati pungile congelate pe sani in partea de sus unde ii vedeti bombati dar nu direct pe bustier ci puneti pe un material textile. Ii tineti 30 minute dupa care puneti pungile in congelator si stati 1-2 ore fara gheata. Apoi continuati dupa acelasi program. Faceti aceste manevre in primele 2 zile postoperator.

Explicatii: gheata prin temperatura scazuta reduce inflamatia de la nivelul glandei mamare si a muschiului pectoral micsorand tensiunea din jurul implantului si reduce durerea.

 

2. Dormiti pe 2-3 perne cu corpul usor flecatat in fata pentru a putea cobori din pat fara dureri prima saptaman dupa operatie.

Explicatii: muschiul drept abdominal are originea in zona in care a fost efectuata interventia si care este inflamata. Contractia lui din pozitie orizontala pentru a ridica trunchiul devine dureroasa. Prin pozitionarea trunchiului in usoara flexie, muschiul drept abdominal nu mai necesita o contractie puternica pentru ridicarea trunchiului durerea nemaifiind accentuata.

 

3. Evitati miscarea ampla de forta a bratelor in primele 2 saptamani dupa operatie pentru a evita posibilele dureri ce pot apare seara. Miscare ampla de forta este: intinderea dupa manerul usii de la masina pentru a o inchide cand sunteti deja in masina, deschiderea usii unei masini mari care este grea, tragerea cu forta de o usa glisanata etc.

Explicatie: muschiul pectoral (care acum este in jurul implantului) intervine in orice miscare a bratului. Fiind inflamat in urma operatiei de marire a sanilor orice contractie puternica il poate aduce in faza dureroasa a contracturii musculare. Este posibil sa nu simtiti durerea la momentul efectuarii actiunii respective, dar cu siguranta seara poate durea. Daca se intampla asa nu va speriati. Luati un analgezic si tineti gheata 30 minute.

 

Descarca Gratuit ” RECUPERAREA dupa Operatiile de Marire si Ridicare a Sanilor”                  recuperarea dupa operatii la sani

Comentarii

comentarii