Bine ati venit la Cabinetul Dr. VOICU

Program de lucru: : Luni - Vineri > 8.00 - 18.00
  Contact : +4.0722.684.735

implant mamar rotund

Pozitionarea Implanturilor mamare: subglandular sau submuscular?

Implanturile pot fi pozitionate sub muschiul pectoral mare – implant submuscular, sau deasupra muschiului, sub glanda mamara – implant subglandular. Exista mai multi factori care determina alegerea celei mai bune pozitionari pentru tine.

SUBMUSCULAR (sub muschiul pectoral) Recomandarea mea: vom alege pozitionarea submusculara a implantului in situatia in care ai o cantitate foarte mica de glanda mamara. Pozitionarea implantului sub muschi are avantajul ca in acest fel implantul va fi acoperit de un tesut puternic vascularizat care va face sanul sa arate mult mai natural. Pozitionarea submusculara este mai dureroasa initial datorita contracturii musculare a muschiului pectoral care acopera implantul.

Avantajele pozitionarii submusculare:

Implantul este mai putin vizibil si arata mai natural

Implantul se simte usor la palpare si sanul se simte mult mai natural

Risc mult mai redus de contractura capsulara

Dezavantajele pozitionarii submusculare:

Este mai dureroasa si include o recuperare mai lunga

 

SUBGLANDULAR (deasupra muschiului pectoral) Recomandarea mea: vom alege pozitionarea subglandulara a implantului daca ai un volum mai mare de glanda mamara si daca este necesara si o ridicare a sanilor. In conditiile unui volum moderat de glanda mamara, se poate obtine un aspect mult mai natural, cu implantul situat deasupra muschiului. Operatia este mai putin dureroasa si recuperarea este putin mai scurta. In cazul in care este necesara marirea si ridicarea sanilor in aceeasi interventie, alegerea mea este sa folosesc pozitionarea subglandulara, pentru a putea oferi o forma armonioasa sanului si pentru a da un aspect de corp unitar implantului si glandei mamare impreuna.

Avantajele pozitionarii subglandulare:

Un aspect si o forma mult mai naturala, in situatia in care exista un volum moderat de glanda mamara.

Recuperarea este mai putin dureroasa si dureaza mai putin timp

Dezavantajele pozitionarii subglandulare:

Implantul este mult mai observabil si palpabil mai usor.

Risc mai mare de contractura capsulara.

 

ghid de marirea sanilor

Comentarii

comentarii