Bine ati venit la Cabinetul Dr. VOICU

Program de lucru: : Luni - Vineri > 8.00 - 18.00
  Contact : +4.0722.684.735

Frumusetea renascuta

Frumusetea este un concept dificil de definit. Aceasta definire se poate face prin analiza filozofica a conceptului de frumusete sau prin analiza proportiilor ideale prin masuratori.

Frumusetea este un concept dificil de definit. Aceasta definire se poate face prin analiza filozofica a conceptului de frumusete sau prin analiza proportiilor ideale prin masuratori.

Analiza esteticii faciale are la baza unele reguli. Conceptele generale care stau la baza acestei analize sunt simetria, egalitatea partilor si proportiile repetitive.

Inainte de toate trebuie stiut ca fata umana similar intregului corp nu este simetrica, asimetriile mari fiind vizibile si atragand atentia asupra lor.

In al doilea rand echilibrul estetica al fetei necesita egalitate si proportionalitate intre componentele fetei. In al treilea rand simetria si egalitatea nu sunt suficiente pentru a putea vorbi despre frumusete. In al patrulea rand proprtionalitate componentelor fetei este cea care influenteaza in cea mai mare masura mintea umana fiind cea care influenteaza decizia atunci cand se vorbeste despre frumusete.

Din vremea Grecilor antici a fost cunoscut un concept referitor la proportionalitate. Acest concept este cunoscut ca “Proportia Divina” sau “Conceptul de Aur”.

Matematic, acest concept se caracterizeaza prin existenta unui punct C situat pe o lini AB. Distanta AC = 1. Distanta CB = 1,618. Conform conceptului de Aur AC este 0.618 din BC iar BC este 1,618 AC. Numarul 1,618 fiind numit Numarul Φ.

frumusete1

 

La vederea frontala fata poate fi impartita in 3 parti egale orizontale conform lui Leonardo da Vinci: barbie-varful nasului, varful nasului- mijlocul sprancenelor si mijlocul sprancenelor-linia parului sau linia superioara de contractie a muschiului frontal in cazul barbatilor cu calvitie.

Aceasta proportie este caracteristica omului adult, la copii si batrani aceasta proportie fiind modificata.

 

frumusete2

Pe verticala fata se imparte in 5 parti egale, fiecare fiind egala cu lungimea unui ochi. De aici se pot observa o serie de repere utile: distanta intre unghiurile interne ale ochilor este egala cu dimensiunea unui ochi iar distanta intre unghiurile externe este de 3 ori lungimea unui ochi.

 

frumusete3

 

Nasul este elementul central al fetei, fiind primul care atrage atentia in cadrul comunicarii interumane. Orice asimetrie a lui este mai repede vizibila decata a altor componente ale fetei. Dosul nasului incepe de deasupra nivelului pleoapelor superioare.Peretele lateral se continua pe margine superioara a orbitei formand o linie convexa care copiaza conturul sprancenei.

Ca un element de proprtionalitate al nasului – latimea nasului la nivelul narinelor este 70% din lungimea nasului.

 

Aceste aspecte, proportii si egalitati sunt cele care ne creaza deseori pareri pe care nu le putem explica referitoare la ceva anume sau la fata cuiva despre care spunem”este OK, dar ceva nu imi place” si situatii in care comunicarea cu unele persoane se realizeaza foarte bine existand acel echilibru interuman.

 

Comentarii

comentarii