Bine ati venit la Cabinetul Dr. VOICU

Program de lucru: : Luni - Vineri > 8.00 - 18.00
  Contact : +4.0722.684.735

CUM SA TE RECUPEREZI USOR

Dupa operatie, misiunea mea importanta este sa te ajut sa stii ce sa faci pentru o recuperare rapida. Unul din motivele pentru care marirea sanilor este o operatie pe care o efectuez frecvent este acela ca pacientele mele au un timp de recuperare scurt.

Operatia de marire a sanilor dureaza aproximativ o ora, este efectuata cu anestezie generala si necesita o noapte de internare in clinica. Fie ca implantul este situat sub muschi sau deasupra lui, recuperarea va dura cateva zile.In oricare din situatii, cele mai multe paciente sunt capabile sa isi reia activitatile normale dupa 3-4 zile de repaus.

O varianta de luat in calcul este aceea de a efectua interventia de marire a sanilor, de exemplu joi, si de a-ti relua activitatile cotidiene luni. Un alt lucru de care trebuie tinut cont este tipul de activitate fizica pe care il implica profesia ta. Recomandarea mea esta ca pentru primele 7 zile dupa operatie sa eviti ridicarea obiectelor mai grele decat un laptop si sa eviti ridicarea bratelor peste nivelul umerilor.Daca ai copil mic, incearca sa eviti sa il ridici in brate pentru primele 7 zile post operator.

Ce poti sa simti postoperator? Incepand cu a doua zi dupa operatie, poti simti diverse manifestari care sunt normale in perioada de recuperare. Cele mai importante sunt: fulgerari prin sani, senzatie de arsura in special in zonele inferioare ale sanilor, greutate de miscare la ridicarea din pat, hipersensibilitate sau amortire a mameloanelor. Dupa 3-4 zile, aceste maifestari se reduc in intensitate si apoi dispar. Toate aceste manifestari sunt normale, dar nu e obligatoriu sa se intample, asa ca nu le astepta.

Hai la sport! Multe paciente ma intreaba cat de repede dupa operatie se pot relua activitatile fizice. O recomandare generala este aceea ca poti relua activitatile usoare (mersul rapid si exercitiile pentru membrele inferioare) dupa 2 saptamani de la operatie, daca te simti confortabil. Pentru exercitii fizice ale bratelor si pieptului va trebui sa astepti inca 2 saptamani. Aceasta perioada poate dura mai mult daca implantul este situat sub muschi.

Nu ai voie la solar… Cu scopul de a proteja noua investitie, nu merge la solar dupa operatia de marire a sanilor, pana la 8 saptamani de la operatie. Pe langa faptul ca este daunator pentru pielea ta, cicatricile pot deveni mult mai vizibile. Dupa cele 8 saptamani de pauza, poti merge la solar acoperind cicatricile cu plasturi pana la 4 luni de la operatie.

ghid marirea sanilor

Comentarii

comentarii